Over mijzelf


Mijn naam is Annamarie Assink –Teunissen, sinds een aantal jaren werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk als Natuurgeneeskundig Therapeut. Ik vind het heel belangrijk om samen met u te kunnen zoeken naar de diepere oorzaak van uw klacht, en niet alleen de symptomen te bestrijden. Persoonlijk contact, aandacht en respect zijn daarbij in mijn ogen zeer belangrijke aspecten.


Ik ben begonnen als A-verpleegkundige. Ondanks dat ik dit werk met veel plezier gedaan heb, miste ik hier al het persoonlijke contact en de aandacht voor mensen die dat juist vaak zo heel erg nodig hadden.

In deze periode raakte ik ook geboeid door het feit dat er in de natuur zoveel is dat helend kan zijn. Het mooie hiervan is dat dit meestal in combinatie met reguliere behandelwijzen toegepast kan worden, complementaire zorg dus. Voor mij resulteerde dit onder andere in een opleiding tot Reiki master.

Vervolgens heb ik een aantal jaren als avondhoofd in een verpleeghuis gewerkt, waarbij ik de mogelijkheid kreeg om iets van complementaire zorg te introduceren op een aantal afdelingen.

Door omstandigheden kreeg ik de kans om mij volledig in natuurgeneeswijzen en complementaire zorg te verdiepen. Ik ben onder andere afgestudeerd als Integraal Reflexzone therapeut aan de Academie voor Natuurlijke Geneeswijzen te Meppel, gekwalificeerd als LVNT Natuurgeneeskundig therapeut en bij de stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg ingeschreven als HBO gekwalificeerd BCZ Registertherapeut®.