Natuurgerichte Principes


Inleiding

Binnen Umtali wordt gewerkt volgens de vijf natuurgerichte principes.
Het toepassen van deze principes is onderdeel van de holistische benadering van Umtali. Dit vormt de basis voor het onderzoek naar de oorzaak van klachten en het vaststellen van de juiste behandelvorm. Belangrijk uitgangspunt bij deze principes is dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. De principes worden hierna kort toegelicht.1. Energie

Alles bestaat uit energie, ons lichaam dus ook.
Elk orgaan, elk systeem, iedere emotie en elke gedachte heeft zijn eigen energie en specifieke trilling. Deze energie is nodig om te leven, maar ook om te herstellen.

Behandelvormen: Bioresonantie, Lichaamsreflexologie, Ooracupunctuur, Reiki, Bloesemremedies


2. Prikkeloverdracht

Voor het stromen van de energie is een goed functionerend zenuwstelsel nodig.
Het zenuwstelsel communiceert via prikkels / impulsen. De geleiding van deze prikkels is een fantastisch communicatie netwerk, dat de energie laat stromen.

Behandelvormen: Bioresonantie, Lichaamsreflexologie, Ooracupunctuur, Reiki


3. Drainage

Afvalstoffen zijn stoffen die ons belasten; dit kan zowel mentaal als fysiek zijn.
Door teveel afvalstoffen kan de communicatie, en daardoor ook de energiestroom, in ons lichaam niet goed functioneren. Het is van wezenlijk belang dat we ons bewust zijn van wat ons lichaam belast, en hier dan aandacht aan te besteden.

Behandelvormen: Bioresonantie, Lichaamsreflexologie, Ooracupunctuur


4. Voeding

Energie heeft voeding nodig.
Gezonde voedingsstoffen, in de juiste proporties en hoeveelheden, is onontbeerlijk voor een gezond lichaam. Wat we echter niet moeten vergeten is dat ook onze geest de juiste voeding nodig heeft, in de vorm van verwachtingen, overtuigingen en uitdagingen.

Behandelvormen: Voedingsadviezen


5. Psyche

De energie in ons verbindt onze fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten met elkaar. Dit betekent dat al deze aspecten belangrijk zijn, en elkaar be´nvloeden.
Door ons bewust te worden van bepaalde patronen, is het mogelijk te ervaren hoe de energie stroomt en de aspecten elkaar be´nvloeden.

Behandelvormen: Bioresonantie, Lichaamsreflexologie, Ooracupunctuur, Reiki, Bloesemremedies